7 Mart 2015 Cumartesi

Niçin Yaratıldı Şu İnsan Prof. Dr. Şener Dilek

                                  Niçin Yaratıldı Şu İnsan?



Prof. Dr. Şener Dilek’in iki bin dokuz da yazmış olduğu kitabıyla iki bin on beş yılında kitap fuarında tesadüfen karşılaştım. Ailecek gittiğimiz fuarda annem ve babamın da istekleriyle iki kitap aldık. Bir tanesi de şuan yazdığım bu kitaptı. Yazarın kendisi de oradaydı hatta kitabın ilk kapağına imzasını da atmayı ihmal etmedi.


Kitap, kuşe kağıda basılmış ve içeriğinin ağırlığını yansıtırcasına oldukça ağır bir kitap olmuş. Sayfaları renkli ve çeşitli desenlerle çerçevelenerek okuyucunun kitaba bağlanması ve sıkılmaması düşünülmüş.


İki bölümden oluşan kitabın birinci bölümü ‘’hayatın gayesi’’ olarak adlandırılmış. Bu birinci bölümün içinde insanın görevleri, yapması gerekenler ayet ve hadislerle pekiştirilerek anlatılmış.


Birinci bölümde yazar kendi yorumlarına da çokça yer vermiş. Kitabın başında özellikle gençlerin okumasını istediğini belirten yazar, oldukça ağır ve eski kelimelerle cümlelerini tamamlamış. Ben o bahsettiği genç okuyuculardan biri olarak ilk bölümün yarısını anlamamış bulunmaktayım. Burada yazarı eleştirmemin nedenini bir örnekle kanıtlamak istiyorum.         ‘’Ulûhiyetin dergâhında acz ve za’fını, istimdad lisanıyla; fakr ve hacatını tazarru’ ve dua lisanıyla ilan et ve abd olduğunu göster’’ örnekten de anladığınız üzere oldukça ağır bir dil. Yazar bu yaptığı yorumların ardından kısa hikâyelerle ile konuyu pekiştirmiş.


İkinci bölümün adını ise ‘’hayattan kesitler’’ olarak almış yazar. Bu bölümde yazar başından geçenleri hikâye gibi anlatmış.


Kitaba genel olarak bakacak olursak içinde aslında çoğumuzun bildiği ama kimimizin uyguladığı kimimizin uygulamadığı dini bilgiler ve yapılması gereken şeyler konu alınmış. İçinden ders alınacak hikâye ve öyküler yazılmış. İnsanın neden var olduğunu kanıtlamaya yönelik çıkarımlar yapılmış.


İnançsızlık hastalığına kapılmamanız dileğimle… 

                                                                                                   

                                                                                                           Gökay YILDIRIM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder