12 Mart 2015 Perşembe

İNSANI UÇURUMDAN KURTARAN SÖZLER


İNSANI UÇURUMDAN KURTARAN SÖZLER

Mehmed PAKSU’nun yazmış olduğu “ İnsanı Uçurumdan Kurtaran Sözler’’ adlı kitabını okuma şansını yakaladığım için çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Sade diliyle, çoğumuzun günlük yaşamında kullandığı sözlerin, duaların önemini ve manasını surelerle, hadislerle ve örneklerle güçlendirmiş. Bu sebeple, kitabın içeriğinin güvenilirliği hakkında bir şüpheye düşmüyorsunuz. Bir konu hakkında birçok sureyi derleyip aynı konu altında toparlaması da bizi daha çok bilinçlendiriyor.

Kitabın yazım dilinden bahsedecek olursam, olabildiğince sade ve akıcı bir dil kullanılmış.

Kitabın içeriği ise oldukça zengin. İnsanı uçurumdan kurtaran sözlerden bazıları ise şunlar olarak belirtilmiş; “Euzu çek Allaha sığın”, “Bismillah demeden iş yapma”, “Subhanallah her şeye yeter”, “ Neden her şeye Elhamdülillah?”, “ Allahuekber’e neden muhtacız?” . Bunların kitapta geçen konulardan bazıları olduğunu belirtmek isterim.

            Bu kitabı herkese tavsiye eder miyim?

-Evet! Tavsiye ederim çünkü yıllarca bizlere dayatılan, korkular üzerine kurulan Allah ve kul arasındaki ilişkinin ne kadar merhamet, sevgi ve güven duygusuyla dolu olduğunu öğrendiğim için.

Bu kitabı okuduğumda bir kez daha anlamış oldum ki din ile insanları korkutanların yobazlıktan başka bir şey yapmadıklarını! Yıllarca insanları korkutarak dine bağlamaya çalıştılar; Allah kul ilişkisini sevap-günah ikileminin içine sığdırdılar. Hiç bahsetmediler bizlere, tek duamızla Yaradan’ın bizim yanımızda olduğunu. Ne kadar günah bataklığının içine girsek de ona sığındığımızda bizi koruyacağını ve merhamet edeceğini... Namaz kıl, oruç tut, sevap kazan, cennete gir dediler. Sanki Allah ile kul ilişkisi ticari bir ilişkiymiş gibi…

Söylenecek çok söz, anlatacak çok yakarış var aslında. Fakat çok da kitabın dışına çıkmamak gerekir.

Mehmet PAKSU kitabın sonunda okuyucularından bir ricada bulunmuş: “Bu kitap hakkında yapacağınız değerlendirme, tenkit, teklif ve tavsiyeler bizim için çok önemlidir. Merakla ve ilgiyle bekliyoruz.” Okuyucu kitlesinin yorumlarını beklemesi ve bunları değerlendirmesi de ayrıca bir incelik.

Siz dayayın sırtınızı Yaradan’a, kapayın gözlerinizi dikenli yollarda.

 

 

Gökay YILDIRIM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder