22 Ekim 2017 Pazar

Alex De Souza - Marcos Eduardo Neves

Alex De Souza - Marcos Eduardo Neves

Fenerbahçelilerin 40 yaşında da olsa gelip takımda oynasın, koşmasın yeter dediği tek adam. Milyonların gönlüne taht kurmuş, rakip takım taraftarlarından dahi büyük saygı gören Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdırmış ve Türkiye'ye gelen en iyi yabancı oyuncu tartışmasındaki iki adaydan biri olmuş, yaşarken heykeli dikilen ender insanların arasındadır Alex De Souza.

Bir neslin çocukluğundan yetişkinliğine geçiş süreci kadar uzun bir vakit Fenerbahçe futbol takımın beyni olarak rol almıştır. Top ayağına geldiğinde endişelenmeyen, aksine yine yapacağı hareketleri heyecanla bekleyen milyonlar, ona "doktor" lakabını vermişti. Ancak Fenerbahçe'den ayrılış biçimi kendisinin hak ettiği şekilde olmamıştır. 

Bu efsane adamı daha yakından tanımak, futbol hayatına nasıl başladığını öğrenmek ve Fenerbahçe'de oynarken neler yaşadıklarının biraz daha içine girebilmek, onu çok daha iyi anlayabilmek için bu kitabı okudum. 

Alex De Souza'nın çocukluğundan futbolu bıraktığı tarihe kadar gelen biyografi'de çarpıcı hayat hikayelerine değinilmiş. Türkiye'ye gelene kadar ki süreçte yaşadığı bazı zorlukları, içinde her zaman olan milli takımda oynama isteği, Fenerbahçe'de yaşadıkları ve aldığı başarıları, saha içerisindeki ve dışındaki yaşam hikayesini, takımdan gönderiliş süreçlerini tüm açıklığıyla gözler önüne seriyor.

Tüm Fenerbahçelilerin mutlaka okuması gereken bu kitap ile hatıralarınız sayfaları teker teker çevirirken zihninizde canlanıyor.

Türkiye'den bir efsane geçti. Onun adı Alex De Souza.


1 yorum:

  1. O bir profesördü. Sahaya her adım attığında tartışmasız tüm Fenerbahçe'lilerin güvendiği tek adamdı. Ellerine sağlık umarım bende birgün kitabını okuyacağım

    YanıtlaSil