26 Ağustos 2018 Pazar

Kıyamet Makinesi - Zaman Kitabı

Kıyamet Makinesi - Zaman Kitabı 

Uzun zamandır diğer projelerime odaklandığım için kitap yorumlamasına uzak kaldım. Bu sebeple bir çok kitap birikti. Bu nedenle iki kitabı birlikte kısaca yorumlayacağım. 

Kıyamet Makinesi

Martin Cohen ve Andrew Mckillop'un birlikte yazdığı bu kitap'ta nükleer enerjinin getirdiği sorunları ve aslında nükleer enerjinin yararlı olmadığı tezi savunuluyor. Her geçen gün nükleer atıkların arttığını ve bu atıkların geri dönüşümü olmadığını dünya'nın bir nükleer enerji çöplüğüne döndüğüne vurgu yapıyor. Nükleer enerji kullanımı arttıkça, bu atıkların sayısı da artacak. Ancak nükleer atıklar çok zor koşullar altında saklanıyor. Doğal felaketler veya savaşlar sebebiyle bu atıklar açığa çıktığı takdirde dünya'yı çok büyük bir tehlike beklemekte olduğuna değiniliyor. Nükleer enerji ve getirdiği zararlar hakkında derinlemesine bilgi edinmek istiyorsanız Kıyamet Makinesi kitabı tam size göre. 

Zaman Kitabı - Lesley Alderman

Günlük yaşantımızda çoğumuzun dikkat etmediği bir çok faaliyet gerçekleşmektedir. Bindiğimiz asansör, araba, otobüs, yazdığımız yazı, izlediğimiz tv programı, çektiğimiz videolar, oynadığımız oyunlar, çıktığımız tatiler, yaşanılan cinsel ilişkiler, aşklar, arkadaşlıklar, ibadetler..... Daha bir çok örnek sayılabilir. İşte tüm bu örneklerin zamanla bir ilişkisi var ve bu kitapta hepsinin ölçüsünü tutup gözler önüne sürüyor. 

"Ev aletlerinin ömrünün ortalama 10 yıl olduğunu, ülkelere göre sekse harcanan süre, iş aramaya harcanan süre, bir konuda uzmanlaşmak için ne kadar süre harcamanız gerektiği (10.000 saat), bilgisayarda ne kadar zaman harcıyoruz ve hangi platformlarda, insanların ülkelere göre ortalama yaşama yılları ve daha bir çok örnek bu kitapta bulunuyor. 

"Türkiye'de sekse ayrılan süre 34 dakika, Brezilya 47 dakika ile birinci sırada."
" En çok yaşayan insanlar Monako'da yaşıyor, 89,68 yaş ortalaması ile. Yokluk ve açlığın ülkesi ÇAD'da ise insan ömrü ortalama olarak 48,69 olarak hesaplanıyor."
"Beynin tamamen olgunlaşması kadınlarda 22, erkeklerde ise 25 yaşını buluyor"
.
.
.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder