14 Aralık 2015 Pazartesi

Sil Baştan Ken Grımwood

Sil Baştan Ken Grımwood

Hırslarımız uğruna birşeyler yapmak, tırnak geçirmeye çalışmak bu dünyaya. Geç kalmış, hayatlar, pişmanlıklar. Geç kalmışların dilinde tek cümle yeniden dünyaya gelsem..

Hayatınızı tekrar, tekrar ve tekrar yaşamak zorunda kalsaydınız..

Yine de aynı hırslara yenik düşüp, gereksiz kavgalar içine girermiydiniz?


Ken GRIMWOOD sıradışı bir düşünce yapısıyla ele almış bu romanı. Herkesin istediği  başka bir yaşam hakkını,  gençliğine dönerek yaşayan Jeff Wintson’un neler yaptığını, zihninizin derinlerinde en etkili şekilde çırpınışlarına ve çaresizliğine şahit olacaksınız.

Okuduğum romanlar içinde en karmaşık olan ancak kendisine bağlayan bir kitap Sil Baştan. Yazar belkide hepimizin hayali olan gençliğimize dönmek düşüncesinin ete kemiğe bürünmüş halini gözler önüne seriyor. Ütopik gibi görünen bir düşüncenin gerçek olabilecek bir düşünce ile temellendirmesi ise yazarın  kaleminin gücünü gözler önüne seriyor. Okurken keyif alabileceğiniz, yeniden aynı günleri yaşarken, kazanacağınız avantajları kahramanımızın kullanması biz okuyuculara büyük bir zevk vermekte.


Okurken yer yer sıkıldığım ancak devamını büyük bir istekle okuyarak bitirdiğim kitap Sil Baştan özgün, değişik ve güçlü bir mesaj içeriği olan bir roman olmuş. Kahramanımız hayatını tekrar ve tekrar yaşarken zenginde oldu, ünlüde oldu. İnsanlığın,  kazanmak için gözünü hırs bürüdüğü çoğu şeyi elde eden kahramanımız her tekrarında ölümün hem tatlı hem acı tadını da yaşadı.


Herşeyin bir sonu, bitmek tükenmeyen bilmeyen hırslarımızın dahi sonu olduğunu tekrardan hatırlatarak daha güzel bir dünya için sonsuza dek tüm yüreğinizle çabalamanız ve dua etmeniz dileğimle.


Geç kalmayın, yaşanmamışlıklara, çünkü bu hayatın bir tekrarı daha yok.
                                                                      
                               
                                                                           Gökay YILDIRIM


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder